Neden Masif Ahşap ?

04-01-2022 17:24
Neden Masif Ahşap ?


Neden Masif Ahşap Mobilya Kullanmalıyız?

Aslına bakarsanız doğal ahşapdan yapılan  masif mobilyaların  neden bu kadar önemli olduğunu anlamak zor değildir.

Zaman içinde yerini sunta mdf ve bunların kaplamaları gibi yapay malzemelere bırakmış gibi gözüksede aslında gerçek ağaç mobilyalar geçerliliğini hiç kaybetmedi.

Bu yazımızda ahşabın neden en sürdürülebilir mobilya malzemesi olduğunu ve neden mobilya ihtiyaçlarınız için masif ahşap mobilyayı seçmeniz gerektiğini inceleyeceğiz.

1-Ahşap Kendini Yeniler

Ağaçlar yaşadığı zaman boyunca atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emerler, bu hepimizin bildiği bilgi ağaçlar mobilyaya dönüştükten

sonrada değişmez ağaç her daim yaşamaya devam ettiğinden evinizdeki zararlı gazları, kötü havayı ve hatta olumsuz enerjileride çeker ve kendini sınırsız sayıda yenileyebilir.

Fakat ahşabın kendini yenileyebilmesi ve nefes almayı sürdürebilmesi için ahşap ürünlerinizde kimyasal vernik, boya vb. maddelerin kullanılmamasına dikkat etmelisiniz.

2-Ahşap Doğa Dostudur

İşte ahşabın sürdürülebilirlik açısından bu kadar iyi olmasının bir başka nedeni son birkaç on yıldaki teknolojideki gelişmeler nedeniyle, ağaç üretimi sıfır atık endüstrisi haline geldi. Bu ne anlama geliyor?

Üretim sürecinin her aşamasındaki ürünler yeniden kullanılabilir. Ağaç toplandığında, bir kısmı kereste halinde işlenir, bir kısmı diğer ağaç ürünlerine dönüştürülür ve daha fazlası enerji üretimi için geri

kazanılır. Ama hiçbiri boşa gitmez

Mobilyalarımızda kullanılmayan ahşaplar nerelerde kullanılıyor ?

*Peyzaj malzemeleri için kabuklar kullanılır.

*Ağacı keserken oluşan talaş  çiftliklerde veya ısıtma için yakıt olarak kullanılır.

*Ahşap mobilya için uygun olmayan (eğri, düşmüş budak bulunan vs.) kısımlar diğer yapı malzemelerinin iskeletlerinde  kullanılır.

*Son olarak, bazı kumaş ağırlıklı mobilyaların gözükmeyen, iç bileşenlerini oluşturmak için kullanılır.

3. Ahşap Dayanıklı ve Uzun Ömürlüdür

Ağırlığına oranla ahşap, dünya üstündeki en güçlü yapı malzemesidir. Son derece dayanıklıdır ve çok az bakım gerektirir.

Plastik laminatın, mdf ve sunta laminatın ve diğer işlenmiş ahşapların aksine, birden fazla ömre sahip olabilir.

Bu şu demek oluyor; diğer malzemeler çok kısa sürede zarar görür ve artık kullanılmaz hale gelir oysa masif ağaç bir ürün küçük bir bakımla defalarca yenilenebilir ve güzelliğini yıllar boyu korur. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.